Folder

 

Agora onderwijs op het KWC

Ben jij nieuwsgierig? Wil jij graag zelf bepalen wat en hoe je leert? Dan is Agora onderwijs iets voor jou! Op Agora zijn er geen lessen, geen vakken, geen huiswerk en geen vakdocenten die vertellen wat je moet doen. Je krijgt je eigen coach, die je vanuit vreugde, vrijheid en vertrouwen begeleidt in jouw ontwikkeling.

Agora is Grieks voor “plein”, een belangrijke plaats waar burgers elkaar ontmoeten. Het Agora onderwijs kun je ook zien als zo’n plein waar je van alles kunt halen en brengen.

Wouter Hoven, 13 jaar, Agora 2
“Je krijgt de kans om op een hele fijne en leuke manier te leren. Het is ook stressvrij.”

Wat wil jij leren?

Vakken staan dus niet centraal, maar de vraag wat jij wilt leren. Wat vind jij interessant en wil jij verder onderzoeken? Samen met een coach ga je nadenken hoe je met jouw leervraag aan de slag gaat. Dat noemen we een ‘challenge’ of uitdaging. Dat kun je alleen doen, maar ook samen met een andere leerling of in een groepje. Een voorbeeld. Misschien wil je graag leren om computeranimaties te maken. Samen met de coach ga je kijken wat hiervoor nodig is en ga je aan de slag. In jouw challenge kun je je dan verdiepen in software, film en programmeren.

Op Agora ontwerp je je eigen werkplek (zie foto voor een ontwerp-maquette). Het is je eerste challenge op Agora. Daarna ga je ook daadwerkelijk je eigen werkplek in elkaar timmeren.

 

Leerlingen presenteren het ontwerp van hun werkplek aan de ouders.

Hoe ziet een Agora schooldag eruit?

Elke dag begin je om 9.00 uur met je eigen groep van zo’n zestien leerlingen en een coach van jullie groep. Jouw groep bestaat uit leerlingen van allerlei leeftijden en niveaus. Na het gezamenlijke moment ga je aan de slag met je challenge. Tussendoor heb je pauzes en overlegmomenten. Om 15.15 uur zit je schooldag erop en ga je (zonder huiswerk) naar huis!
 

Livia Stärk, 15 jaar, Agora 4
“Agora geeft je de ruimte om te groeien op je eigen manier en dingen te onderzoeken waarin je zelf geïnteresseerd bent.”

 Nieuwsgierig geworden?

Denk je ‘he, dat klinkt leuk’, kom dan naar één van onze informatieavonden:

  • De Agora informatieavond op 14 februari 2019
  • De Agora informatieavond tijdens het open huis op vrijdag 25 januari 2019

 Of neem contact op via agora@kwc-culemborg.nl  

 <klik hier> om nog meer te lezen over Agora (Folder Agora Culemborg/ Roermond)