Thuis leren: er kan meer dan je denkt


Laatste update vrijdag 17 april

Gratis online onderwijsaanbod voor scholieren vo en leerlingen po

De Vereniging van Universiteiten wil alle leerlingen en scholieren die vanwege het coronavirus mogelijk langer géén fysiek onderwijs kunnen volgen ondersteunen met een mooi onlineonderwijsaanbod. Zo kunnen zij gratis en gemakkelijk kennis opdoen van allerlei interessante wetenschappelijke onderwerpen!

Wie kan er gebruikmaken van het online onderwijsaanbod?

 • (eindexamen)scholieren voortgezet onderwijs
 • leerlingen primair onderwijs

Kijk voor meer info op: https://vsnu.nl/nl_NL/nieuwsbericht/nieuwsbericht/581-gratis-online-onderwijsaanbod-voor-scholieren-vo-en-leerlingen-po.html


Op de site https://www.wijslijst.nl/ vind je hele handige informatie en tips m.b.t. afstandsonderwijs. Dagelijks ge-update en behapbaar klaargezet door collega-leraren en onderwijsondersteuners. Zo hoef je zelf niet zo te zoeken.
Ook heel handig voor leerlingen en ouders/verzorgers.


Heb je problemen met je leermiddelen in Somtoday, probeer dan eens het volgende:
Oplossing Chromebook
 • Klik in chrome op de 3 puntjes rechtsboven en kies voor instellingen
 • Je komt in het scherm instellingen, scrol hier helemaal naar beneden en klik op Geavanceerd
 • Scrol weer helemaal naar beneden en kies daar voor de optie Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden
 • Sluit de chromebrowser af en probeer opnieuw om bij je digitale lesmiddelen te komen.
Oplossing PC
 • Klik in chrome op de 3 puntjes rechtsboven en kies voor Geschiedenis
 • Klik links op Browser gegevens wissen
 • Kies Geavanceerd
 • Kies voor periode minimaal 7 dagen
 • Sluit de chromebrowser af en probeer opnieuw om bij je digitale lesmiddelen te komen.

Inlogproblemen?
 

Portaal en Somtoday
Als je wachtwoord gaat verlopen, kan je dit vanaf iedere computer/chromebook aanpassen.
Wanneer je ingelogd bent op Office365 kies je rechts boven op je eigen account: Mijn account/Beveiliging & Privacy beheren/wachtwoord. De rest wijst zichzelf.

Kan je opeens niet meer inloggen op het leerlingenportaal, dan is waarschijnlijk je wachtwoord verlopen. Laat één van je ouders een mail sturen naar
systeembeheer@kwc-culemborg.nl onder vermelding van jouw leerlingnummer en je ontvangt op datzelfde mailadres een tijdelijk wachtwoord. Hiermee log je eerst in in Office365. Je wordt dan direct gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord moet bestaan uit 8 tekens en minimaal een hoofdletter, kleine letter, een cijfer en een bijzonder teken bevatten.

De leerlingen loggen in met het Office365-account van het KWC en zijn dan ook voor Somtoday ingelogd. Deze wijze van inloggen geldt ook voor de app. Mogelijk moet hiervoor de cache van de app op je telefoon worden geleegd.