Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Vanaf het schooljaar 2017-2018 start het KWC met het BYOD*-onderwijs. Dit betekent dat we onze leerlingen, met name de nieuwe brugklassers, uitnodigen om een device mee naar school te nemen. Ter ondersteuning van een mogelijke aankoop hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet (zie: Aankoopadvies BYOD-onderwijs KWC).

Dit zijn de criteria voor het BYOD-onderwijs op het KWC:

  • Onze digitale leermiddelen zijn online beschikbaar. Een device met toegang tot het internet met een webbrowser (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox of Safari) is daarom voldoende.
  • Naast toegang tot de digitale leermiddelen is een device een ideaal hulpmiddel om verslagen e.d. te maken. De aanwezigheid van een toetsenbord en prettige schermgrootte is daarom een meerwaarde.
  • Opladen op school kan incidenteel, maar zou niet nodig moeten zijn. Een accuduur van 4 uur of meer is daarom een vereiste.

Op basis van deze criteria hebben we een aankoopadvies geformuleerd (zie hieronder). We willen daarbij aangeven dat de keuze voor een device ook af kan hangen van een aantal persoonlijke factoren:

  • Wilt u het device ook voor andere doeleinden gebruiken? Ter illustratie; een Chromebook is eenvoudig in gebruik, het is echter niet mogelijk om software te installeren.
  • Heeft u kennis van en ervaring met een bepaald device? Als u kiest voor een voor u bekend device, is het gemakkelijker om uw zoon of dochter thuis te helpen.

Tenslotte willen we aangeven dat ook tweedehands devices kunnen voldoen aan de gestelde criteria. Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Carol van den Hoogen, hoofd systeembeheer

*Bring Your Own Device
 

Aankoopadvies BYOD KWC Culemborg