'Team Culemborg' Nederlands kampioen sloeproeien voor jeugd

Een team leerlingen van het Koningin Wilhelmina College en Lek & Linge is afgelopen zaterdag winnaar geworden van het eerste Nederlands kampioenschappen sloeproeien voor jeugdteams. De Culemborgers wonnen alle voorrondes en de finale op een recreatieplas in Bussloo (tussen Apeldoorn en Deventer).

De Culemborgse leerlingen roeiden op 1 juni – tegen elkaar - de College Boat Race Culemborg. Daarna besloten ze om met een gezamenlijke ploeg onder de naam ‘Team Culemborg’ door te trainen voor de eerste nationale titelstrijd. Coaching en materiaal werden verzorgd door de sloeproeiafdeling van WV De Helling.

Dat de Culemborgse leerlingen al vanaf medio april in training zijn, was goed te merken in Bussloo. Zo werd in de finale een jongensploeg van de Maritieme Academie met een bootlengte verslagen. Deze studenten trainen pas vanaf september.

In Bussloo kwamen twee Culemborgse teams aan de start. Het tweede team wist zich niet te kwalificeren voor de finale, waarin drie teams 1,2 kilometer roeiden om de winst.

Na de prijsuitreiking in Bussloo werd inderhaast een kampioensfeestje gevierd op het clubschip van WV De Helling. Wethouder Monica Wichers sprak daar de kampioenen namens het gemeentebestuur toe.