KWC als Gezonde School

 

KWC heeft gouden Schoolkantine Schaal 2017!

Het KWC Culemborg heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kan het KWC laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk.
Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

Update VNW/22 maart 2017

 

Het KWC is sinds 2014 een Gezonde School en heeft al meerdere malen de Schoolkantine Schaal in ontvangst mogen nemen. In 2015 is de schaal zelfs door Staatssecretaris Sander Dekker uitgereikt tijdens de opening van de school op maandag 24 augustus!

In de kantines werken we aan een gezond aanbod van voedingsmiddelen volgens de "Richtlijnen Gezondere Kantines" van het Voedingscentrum* en onze ambitie is om een nóg gezondere uitstraling en een nóg gezonder aanbod te hebben, zodat wij vanaf 2017 een Gouden Kantine zijn! Dit houdt in:

* het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes;

* we bieden groente en fruit aan;

* de aankleding van de kantine stimuleert leerlingen onbewust om de betere keuze te maken.

 

Het doel blijft om een gezond aanbod te bieden voor de leerlingen ...en het personeel!

 

* Voedingsbeleid KWC

 

 

Gratis schoolfruit en -groenten

Per 9 november is er gratis fruit en groente verkrijgbaar voor alle leerlingen.