Soldaat van Oranje


Geplaatst op:  19-05-2019


 

Woensdag 15 mei zijn wij met de leerlingen van het Koningin Wilhelmina College naar de langlopende musical Soldaat van Oranje geweest. Persoonlijk vind ik het ontzettend bijzonder dat ik het heb gezien. Deze musical heeft alle emotionele indrukken nagelaten dat een stuk over de Tweede Wereldoorlog gaat, zou moeten doen. 
Aan het begin van de musical werd het publiek meegetrokken in het studentenleven van negen jonge Nederlanders met ieder een andere achtergrond. Zij keken nog vol blijdschap en hoop naar de toekomst. Totdat de Tweede Wereldoorlog spanning brengt in de relaties en vriendschappen. Wat ga je doen? Welke kant kies je? Kies je voor je afkomst of voor de “perfecte” overheersers? 
In de oorlog moet iedereen zich vragen stellen waarvan je hoopt dat ze nooit gesteld zouden hoeven worden. 
Ik wil niet teveel vertellen over het einde, maar het einde is extreem emotioneel. Deze musical heeft mij opnieuw aan het denken gezet over wat het belangrijkste in mijn leven is. Ook heeft deze musical mij geleerd dat je je ogen niet moet sluiten voor de problemen om je heen. 
Kortom vind ik deze musical een aanrader! Ga er nog heen nu het nog kan! 

Jaden Jordy Jan van Rhijn  (H4)
 

Vandaag zijn we samen met een groep leerlingen van het KWC naar Soldaat van Oranje geweest. Deze enorm mooi gemaakte musical viel bij ons allemaal erg in de smaak. Het was ontroerend, mooi, grappig en heftig... kortom een erg gave ervaring. Na afloop van de musical vroeg een oudere man aan mij wat ik van de voorstelling vond. We hebben kort een gesprek met elkaar gehad. Ik vind het erg bijzonder hoe jong en oud worden verbonden door dit speciale verhaal: de geschiedenis van ons land. Het was een geweldige ervaring die ik echt niet had willen missen. En daarom was het zo fijn dat de school dit voor zo’n lage prijs mogelijk heeft gemaakt. 
 
Carien Spierenburg (V5A)

Ga terug