Bedrijfsbezoek Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen


Geplaatst op:  17-01-2019


 

In klas 2 van het praktijkonderwijs laten we de leerlingen kennismaken met diverse bedrijven. Zo kunnen ze zien en ervaren hoe het werken in een bepaalde bedrijfstak eraan toe gaat en kunnen ze zich oriënteren op de stages die ze volgend jaar moeten gaan lopen.

Vandaag was Pb2 te gast bij: de Pannekoekenbakker aan de Maarsseveense Plassen.

De leerlingen hebben een rondleiding gekregen en hebben al hun vragen kunnen stellen. Nu weten ze hoeveel gasten er op een avond binnen kunnen zitten en hoe oud je moet zijn om bijvoorbeeld in de keuken te werken.

Tijdens de rondleiding mochten ze vanalles zelf proberen: je drankje invoeren in de computer, de drankjes klaarmaken aan de bar, je eigen pannenkoek bakken in de carrousel en daarna smullen van de pannenkoek! Na het lunchen hebben de leerlingen afgewassen in de ‘wasstraat’ en gezorgd dat alles weer op de goede plek terecht kwam.

De kwaliteiten van een aantal leerlingen waren deze middag goed zichtbaar. De een kan na een korte uitleg direct aan de slag en werkt alsof hij er al weken aan het werk is, een ander ‘ziet’ werk en vraagt aan de baas of hij hiermee aan de slag kan, weer een ander geniet zo van het drinken in orde maken achter de bar dat een baan in de horeca ineens voorbij komt als optie voor de stage volgend jaar en misschien zelfs als baan voor in de toekomst.

De docenten zien hierdoor dat deze bezoeken heel waardevol zijn voor de leerlingen.

Pannekoekenbakker: bedankt voor deze leerervaring!

   

Ga terug