Energie Challenge Th-2


Geplaatst op:  20-01-2019


 

Vrijdag 18 januari was de afsluiting van het project Energie Challenge. De leerlingen hebben de challenge gewonnen. Zij bespaarden gemiddeld 20,3%!

De leerlingen startten met een introductieles over het onderwerp klimaatverandering. In de week erna maakten ze scans van de locaties GWH en BHL. Aan de hand daarvan hebben ze plannen tot besparingen gemaakt.

Ze hebben onder andere posters gemaakt om medewerkers eraan te herinneren lampen en verwarming uit te doen als het niet nodig is, bak voor plastic afval in de persobneelskamer, een aanbevelingsrapport voor de directie opgesteld met daarin besparingsmaatregelen door hen vast uitgerekend zodat de school daar nog mee aan de slag kan.

Ze hebben ook thuis energie bespaard. Simpele maatregelen zoals een paar minuutjes korter douchen, verwarming graadje lager, verwarming uit waar je niet bent, dagje minder vlees eten met het gezin, vaker op de fiets.

Vorige week zijn ze op bedrijven bezoek geweest bij MultiDesk. Daar zagen ze hoe een bedrijf met de juiste motivatie, middelen en inzet in korte tijd heel veel energie kan besparen. Maarliefst bijna 70% in 4 jaar.

Tijdens de bekendmaking vrijdag waren alle leerlingen in de aula. Wethouder Reus en rector mevrouw Hengefeld waren aanwezig. Na een kort welkom aan de gasten vertelde mevrouw Holleman wat ze de afgelopen weken hebben gedaan. Er werd een aantal leerlingen gevraagd welke besparingen ze thuis hebben gedaan. 

Hierna werd bekend gemaakt wat de uitslag was. Dit was nog best even spannend (20,3%). Een leerling bood namens alle leerlingen een rapport met aanbevelingen aan aan de rector. Hierin staan maatregelen die door de leerlingen zelf bedacht en voorgerekend zijn.

De leerlingen hebben een cheque voor een natuurbank voor het nieuw in te richten schoolplein ontvangen ter waarde van € 1.500,--.

 

Ga terug