V2A bezoekt Climate Planet Utrecht


Geplaatst op:  08-11-2018


 

Utrecht4GlobalGoals haalde afgelopen maand een heel mooi project naar Nederland. Climate Planet. De mentorklas V2A van aardrijkskunde docent Iris van Erp bracht een bezoek aan deze meters hoge wereldbol. 

Dat de wereld aan het veranderen is, weten we allemaal. Het klimaat, wereldwijde armoede, ongelijkheid, het leven op het land en in het water…. Dat dit onze toekomst niet ten goede komt, beseffen we ook steeds meer.
In 2015 verbonden 193 wereldleiders zich aan 17 werelddoelen (Global Goals) om, door het nastreven van deze goals, een welvarend en vreedzaam bestaan te creëren voor iedereen, waar dan ook ter wereld. 

De twintig meter hoge wereldbol, die is opgebouwd op het Jaarbeursplein, liet tijdens de herfstvakantie een diepe indruk achter bij de in Utrecht wonende aardrijkskundedocent Iris van Erp. Nadat zij zelf een bezoek had gebracht aan deze imposante wereldbol vond zij dat haar mentorklas V2A ook naar Utrecht moest om te ervaren wat zij had ervaren. „Als aardrijkskundedocent besteed ik tijdens mijn lessen al veel aandacht aan de veranderingen die gaande zijn in de wereld, maar de film die in de wereldbol werd getoond was zo indrukwekkend dat mijn mentorklas deze gewoon moest zien. Op deze manier worden de leerlingen zich nog meer bewust van de wereld om hen heen.” 

De KWC’ers namen de trein naar Utrecht en genoten van de indrukwekkende 360 graden film die binnenin de meters hoge wereldbol werd getoond. Op een iets kleinere wereldbol werden de leerlingen meegenomen op een ruimtereis van de Big Bang tot aan de verre toekomst. De leerlingen konden genieten van live gestreamde beelden van vier NASA-satellieten en leerden dat de dagelijkse keuzes die ze maken impact kunnen hebben op de werelddoelen en daarmee dus ook op hun toekomst. Met dit bewustzijn kunnen ze verder met het maken van positieve veranderingen voor nu en in de toekomst.

Ga terug