Sportklas

Havo en tl sportklas


Havo-sportklas

De havo-sportklas is een klas waarbij extra sport op het rooster staat: in het eerste jaar wekelijks vier lessen bewegingsonderwijs in plaats van twee. Naast deze vier sportlessen zijn er geregeld toernooien of trainingen. In de tweede klas krijgt de sportklas één extra sport-uur. Er wordt kennis gemaakt met veel verschillende sporten en daarnaast worden vaardigheden opgedaan zoals samenwerken, omgaan met verschillen, hulpverlenen, coachen, leiding geven. Bij andere vakken wordt er ook aandacht besteed aan het thema sport en bewegen. Bij de sportklas gaat het om gevarieerder en op hoger niveau sporten en sportief gedrag om hiermee een basis te leggen voor de toekomst.

TL-sportklas

Bij de tl-leerlingen wordt er gewerkt met extra sportmomenten. Dit betekent dat er in het eerste jaar twee extra lessen bewegingsonderwijs zijn. In het tweede jaar is dit nog één extra uurtje, tevens is er de mogelijkheid om mee te doen aan de leuke sporttoernooien. Tijdens deze lessen wordt er kennis gemaakt met andere sporten en wordt er verdiepend ingegaan op de reguliere lessen bewegingsonderwijs. Bij de sportklas word je uitgedaagd om je grenzen te verleggen en ook je eigen niveau te verhogen om zo op sportief vlak beter voor de dag te komen.

Kosten sport in havo en vmbo-tl

Voor de extra activiteiten van de sportklas havo / sportmoment tl wordt een bijdrage gevraagd van
€ 165,00 voor klas 1 en voor klas 2 € 100,00. Hieronder vallen onder andere de huur van sportaccommodaties en materiaalhuur. Ook deelname aan twee sportieve kampen en de aanschaf van een sportklasbroekje zijn hierbij inbegrepen. Deze bijdrage zal via de boekenlijst door Van Dijk Educatie worden geïncasseerd.


Activiteiten sportklassen

Ieder jaar bezoek aan een professionele wedstrijd (voorbeelden uit het verleden: schaatswedstrijden in Thialf, tennis bij het ABN/AMRO toernooi en het WK ijshockey in Eindhoven).

Klas 1: Extra gymlessen op je rooster. Vier keer per jaar een bijzondere activiteit zoals klimmen, een tennisclinic, een survivaldag in Ede, en het eindkamp.

Klas 2: Extra gymles op je rooster. Vier keer per jaar een bijzondere activiteit zoals: een petanqueclinic, squashclinic, dag skiën of snowboarden in Landgraaf en het waterskikamp

Klas 3 en 4: Vier keer per jaar een externe activiteit zoals Korps Mariniers, waterpolo, mountainbiken.

 

 

VNW/20 april 2015