Sportnieuws

 

4 juni 2018 
BOWLEN EN ZAALVOETBAAL MET SPORTEXPERTKLAS 2

Dinsdag 4 juni gingen de leerlingen van vmbo basis/kader klas 2, die voor expertklas sport hebben gekozen, op bezoek bij Sport & Eventcenter Beusichem.
De leerlingen mochten hier zaalvoetballen en bowlen. Voor sommige leerlingen was dit zelfs hun eerste keer dat ze op een bowlingbaan stonden! Er werd ook gestreden om prijzen en die werden gewonnen door Dyanthe en Mohammed. Zij mogen twee uurtjes gratis bowlen met hun familie of vrienden!
Ook het zaalvoetbal (in een echte zaalvoetbalhal) werd met veel plezier gespeeld. Mooie acties en doelpunten zorgden ook hier voor een geslaagde activiteit.


 

26 maart 2018
MMA WORKSHOP EXPERT SPORT BK2

Op 26 maart hebben de expertklasleerlingen sport een workshop gekregen bij Wout Kist. Bij deze workshop stonden de verschillende vechtstijlen centraal die bekend staan bij het MMA.
De leerlingen zijn fanatiek bezig geweest met deze sport. Vechtsportschool Wout Kist zorgt al jaren voor leuke en energieke workshops op het gebied van vechtsporten en ook deze keer was het weer een feest. De leerlingen waren doorweekt van het zweet en sprongen met een glimlach weer op de fiets naar Culemborg.

  

 

20 maart 2018
IRUN2BFIT KICK OFF HV2

Op 20 maart was de kick off van het vakoverstijgende project IRun2BFit waarbij de vakken bu, bi en bo samenwerken. Met z’n allen in oranje omdat we dit project met elkaar aangaan, we hebben elkaar nodig!
Want een fitte lijfstijl willen we allemaal, maar dat gaat niet altijd vanzelf.
We zijn van start gegaan met een toffe Kick Off: "Renspel" waarbij de tweede klassen op verschillende plekken rondom de school zo snel mogelijk op verschillende posten stempels moesten behalen.

    16 maart 2018
BSM-LEERLINGEN H4/H5 MAKEN KENNIS MET RHÖNRADTURNEN 

Op vrijdag 16 maart hebben de BSM-leerlingen van HAVO 4 en 5 kennisgemaakt met een vrij onbekend onderdeel van het turnen, namelijk het Rhönrad. Bij deze discipline draait een  turner in een rad en breidt dat uit met vele acrobatische variaties. 
Onze leerlingen werden de grondbeginselen aangeleerd. Door een goede motivatie, kracht en souplesse werd dit snel opgepakt en konden ze toekomen aan meer gecompliceerde uitvoeringen.
De clinic stond onder leiding van de zeer enthousiaste leraren van vereniging GV Elista uit Elst. 
De leerlingen waren er helemaal ondersteboven van!

 

 

6 februari 2018
MOODCAMP LANDGOED MARIËNWAERDT

Leerlingen uit de sportklassen vmbo-tl/havo klas 1 & 2 hebben het KWC vertegenwoordigd tijdens een moodcamp op landgoed Mariënwaerdt. Dit werd georganiseerd in het kader van de campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor depressie.

    

 

30 november 2017

Op vrijdag 24 november vond het basketbaltoernooi van alle brugklassen plaats! In een prima sfeer werd er fanatiek gebasketbald.

Hieronder de uitslagen:

    
winnaar meisjesteam klas T1B           winnaar jongensteam klas TH1C       winnaar gemengd team klas HV1T

 

20 november 2017
NIEUW TENUE EERSTEJAARS SPORTKLASSEN

Vorige week was het weer zover, de uitreiking van de nieuwe sportklaskleding. Altijd een leuk moment want hiermee kunnen de sportklassers zichzelf perfect presenteren tijdens toernooien en andere sportactiviteiten. Dit jaar met een andere kleurencombinatie dan voorgaande jaren om zo goed onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende leerjaren. 

 

3 november 2017
SCHAATSEN VMBO KLAS 1 & 2

Vrijdag 3 november hebben we geschaatst op de ‘Vechtse Banen’ in Utrecht met alle leerlingen van klas 1 en klas 2 vmbo (basis, kader en TL). Voor deze leerlingen was het een sportieve activiteit die hoorde bij het programma van de KWC-week. PrO-leerlingen die het leuk vonden om mee te gaan, waren ook van harte welkom.

Zowel op de 400 meter baan als op de ijshockeybaan konden de leerlingen hun energie kwijt en tussendoor konden ze even uitrusten in de koffiecorner. Het was een geslaagde activiteit en zowel de begeleiders als de 250 leerlingen hebben een gezellige middag gehad.

Meer foto's kun je bekijken in het fotoalbum.

    

 

29 oktober 2017
MICHELLE VELZEBOER WINT SHORTTRACKWEDSTRIJD IN ITALIË

Michelle heeft afgelopen weekend haar eerste Starclass wedstrijd gereden in Bergamo, Italië.
Ze heeft het heel goed gedaan. De eerste afstand, de 1500 meter won ze. Op de 500 meter kreeg ze een penalty in de halve finale, dat was jammer maar terecht. Maar ze won ook de 1000 meter waardoor ze eerste is geworden in het eindklassement!

   

 

06 oktober 2017
KWC LOOP

Afgelopen vrijdag, 6 oktober, hebben we de KWC loop nieuwe stijl gelopen met alle leerlingen van het KWC.
Ondanks dat de weergoden niet erg meewerkten, hebben de leerlingen uit de verschillende jaarlagen zich ingespannen om de 1500 meter voor de 1e en 2e klassen en de 3000 meter voor de klassen 3 en hoger in een zo snel mogelijke tijd te volbrengen.
Deze keer tijdens schooltijd en met een sponsoractie ernaast werd er soms in de regen en soms in een heerlijk zonnetje, onder begeleiding van bsm'ers en docenten, een tijd neergezet die je kon aflezen op de tijdklok.
Zelfs door enkele personeelsleden werd er een toptijd neergezet, zodat we op een geslaagde dag kunnen terugkijken.
Foto’s zijn te zien in het fotoalbum, op facebook en Instagram.

      

 

05 oktober 2017
ONTHULLING BORDJE PARTNERSCHAP TOPSPORT GELDERLAND

Op donderdag 5 oktober onthulde de rector van het KWC, mevrouw Hengefeld, het bordje van Topsport Gelderland in de hal van de school. Dat gebeurde door een aantal sportieve leerlingen een bal te laten overspelen en uiteindelijk in een korf te scoren. Op die manier werd het bordje zichtbaar dat het partnerschap Topsport Gelderland/KWC aangeeft.
Door deze samenwerking krijgen de KWC-sporttalenten faciliteiten geboden om zowel op school als in hun sport beter te presteren. Uiteraard is het KWC heel trots op deze leerlingen en daarom ondersteunt de school van harte hun sportieve ambities.


 


28 september 2017 
TOPSPORT GELDERLAND ONDERSTEUNT KWC SPORTTALENTEN

Sinds donderdag 21 september jongstleden is het KWC officieel partner geworden van Topsport Gelderland. Met een heuse Kick-off werd in aanwezigheid van de meest talentvolle sporters en ouders de samenwerking bezegeld. Door deze samenwerking worden faciliteiten geboden aan de leerlingen om zowel op school als in hun sport beter te presteren.
Leerlingen die in hun sportdiscipline een ‘beloftestatus’ hebben én leerlingen die op termijn daar kans op maken, hopen we te helpen aan een stevige basis voor wellicht een mooie sportcarrière.
Op dit moment mag het KWC zich rijk rekenen met leerlingen uit zeer gevarieerde sportdisciplines, waaronder damesvoetbal, wielrennen, judo, dammen, shorttrack, tennis, de hippische sport, zeilen en klimmen.
Op het KWC is al een breed aanbod van sportactiviteiten, maar dit maakt het plaatje zo goed als compleet. 

   

 

 

28 juni 2017
EXCURSIE PAPENDAL SPORTKLASSEN HAVO2

Rondlopen op de trainingsaccomodatie van topsporters in Nederland en oog in oog staan met o.a. de volleybaldames, dat mochten onze sportklassers ervaren op Papendal tijdens de rondleiding! 
Op Papendal kunnen sporters terecht voor alle sporten van atletiek tot BMX. Van handboogschieten tot, jawel, snowboarden. Papendal kent veel verschillende sporten. Een groot aantal sportbonden heeft fulltime topsport trainingsprogramma’s bij ons ondergebracht. Daarnaast hebben zij sommige topsporters parttime te gast. Zoals de hockeymannen. 
In de middag hebben we een balletje geslagen op de pitch en putt baan van Papendal, al met al een geslaagde dag om niet meer te vergeten.

      

 

27 juni 2017
VOETBALMEIDEN WINNEN MINI EK (ADO DEN HAAG)

De KNVB ziet de laatste jaren een sterke groei in het aantal vrouwelijke voetballeden. Deze landelijke trend zal een nog grotere boost krijgen met het, voor het eerst in Nederland,georganiseerde EK. De Nederlandse Leeuwinnen zullen proberen, ondanks de grote concurrentie, door de poulefase heen te komen. Een minstens zo belangrijke doelstelling is om het land en met name jonge meiden, in vervoering te brengen en ze te inspireren ook een balletje te gaan trappen. Wellicht zorgt dat voor goede opvolging en een structureel sterk vertegenwoordigd Nederlands vrouwenelftal. Tal van activiteiten worden georganiseerd om het EK te promoten wat op 16 juli van start gaat, zo ook het mini EK. In het stadion van ADO Den Haag streden de KWC- meiden in de categorie 12-16 jaar tegen de vier grote steden. Het KWC vertegenwoordigde de provincie Gelderland en werd de verrassende winnaar. Marit, Guerline, Lotte, Danique, Djaylani, Gabrielle, Renee, Manon en Lieke werden als profs opgehaald met een spelersbus van De Graafschap en kregen naast de beker toegangskaartjes voor een wedstrijd Nederland-Noorwegen. Geweldig gedaan meiden en vooral lang doorgaan met voetballen!

 

18 mei 2017
TTO-2 WINT VOORRONDE CRICKET IN ROTTERDAM

Op donderdag 18 mei heeft een selectie van sportieve leerlingen uit de TTO klassen V2T en G2T een fantastische prestatie behaald, namelijk de voorronde winnen van het Nederlands Kampioenschap Cricket voor scholieren in Rotterdam.
Het evenement wordt georganiseerd door de KNCB. Het is een toernooi voor tweedejaars en is een onderdeel van de cricketpromotie in Nederland.
Cricket is een zeer moeilijke en ingewikkelde sport en bezit alle componenten van een uitdagend spel. De KWC-leerlingen begonnen het toernooi wat onzeker, maar werden gedurende het toernooi beter. Met name de onderlinge teamafspraken zorgde voor dit ongekende succes.
Met deze prestatie plaatst heeft KWC zich voor de landelijke finaledag op 20 juni op het Kampong terrein in Utrecht. Wie weet tot hoever dit mooie team het zal ‘batten’?

 

7 april 2017
PITCH EN PUTT SPORTKLAS 3

Vandaag een geslaagde dag met havo sportklas 3 gehad op de Pitch en Putt baan in Maurik. De leerlingen trokken in teams ten strijde om uiteindelijk de welverdiende prijzen in ontvangst te nemen. Deze activiteit stond in het teken van verbreden en verdiepen op het gebied van vernieuwende sportactiviteiten. Al met al een geslaagde dag!

 

21 en 23 maart 2017
BASKETBALCLINIC/-WEDSTRIJD VOOR ALLE SPORTLEERLINGEN

Op dinsdag 21 maart kreeg het KWC bezoek van twee profesionele basketbalspelers. Zij waren door ons uitgenodigd om een partijtje basketbal te komen spelen. Bijna alle sportleerlingen uit de klassen B/K/TL/HAVO en VWO kwamen die dag tijdens het vierde uur bijeen in de gymzalen A5/A6 om alvast kennis te maken met de twee spelers van het basketbalteam genaamd New Heroes. Nadat de twee basketballers zich voorgesteld hadden en vragen beantwoord hadden werden er verschillende partijtjes gespeeld. De sfeer zat er goed in en er werd enthousiast aangemoedigd. Deze clinic was bedoeld om de sportleerlingen alvast een voorproefje te geven voor de wedstrijd van donderdag 23 maart.
Op donderdag 23 maart gingen we met vijf bussen naar Den Bosch toe om de professionele basketbalwedstrijd New Heroes tegen de ploeg uit Leiden bij te wonen.
Onze leerlingen moedigden de spelers goed aan en dat was te merken in de eindstand! De New Heroes wonnen die avond met 71-64 tegen ZZ leiden.
Rond 22.00 uur vertrokken we weer richting Culemborg en ook in de bussen werd de overwinning nog uitbundig gevierd! We kijken terug op een geslaagde clinic en wedstrijd.

  

 

10 maart 2017
FLOORBALLTOERNOOI KLAS 1

Afgelopen vrijdag vond het floorbaltoernooi voor alle brugklassen plaats. Het was een gezellig toernooi met een goede sfeer.
Er was dit toernooi een overduidelijke winnaar: namelijk klas HV1 B. Zij gingen ervandoor met de titel en de lekkere appelflappen! Van harte gefeliciteerd!

   
Meer foto's kun je bekijken in het fotoalbum

 

3 februari 2017
KOPBALTOERNOOI

Vrijdag 3 februari vond het allereerste KOPBALTOERNOOI voor klas 2 en hoger plaats! Nog niet eerder is dit toernooi op het KWC gehouden. Vanwege het grote succes rondom dit nieuwe balspel hebben we eind vorig jaar besloten dat we hier ook een toernooi voor wilde inplannen!

   
Meer foto'skun je bekijken in het fotoalbum

 

18 januari 2017
SPORTORIENTATIE BKT-4

Op woensdag 18 januari vond de jaarlijkse sportoriëntatie plaats voor alle leerlingen uit de vierde klas van het VMBO. Doel van deze dag is om de leerlingen kennis te laten maken met sporten die zij nog niet eerder of weinig gedaan hebben. De sporten waaruit de leerlingen kunnen kiezen waren: kick-boksen, dans, schermen en klimmen. Bij het kickboksen en dansen waren twee externe docenten uitgenodigd om de clinics te geven aan de leerlingen. deze werden erg enthousiast en sportief ontvangen. De sport orientatiedag vormt tevens een afsluiting van alle gymlessen voor de leerlingen van B/K en TL. In periode C en D hebben zij helaas geen gym meer.

   

 

9 december 2016
BASKETBALTOERNOOI KLAS 1

Vrijdag was het basketbaltoernooi voor klas 1. De opkomst was zoals gewoonlijk bij dit toernooi erg hoog. Alle teams waren verdeeld over vier zalen. Ook de begeleiding was goed voor elkaar. De BSM-leerlingen waren goed vertegenwoordigd en lieten zien wat ze waard waren! Er werd sterk gefloten en de puntentelling verliep prima. Ook waren er sportklasleerlingen vanuit de twee klas die mee hielpen. Kortom een toptoernooi waarbij een super sfeer heerste!

Hieronder de uitslagen:

  • Winnaars meiden team: TH1s
  • Winnaars gemengd team: HV1s
  • Winnaars jongens team: HV1s

Alle winnende teams kregen een heerlijke en welverdiende appelflap voor een prestatie!

   

 

16 september 2016
MONOKORFBALTOERNOOI KLAS 1

Vrijdag 16 september vond ons allereerste sporttoernooi plaats op het sportveld! Het monokorfbaltoernooi voor alle brugklassen! Dertig, ja je leest het goed, dertig teams!! hadden zich ingeschreven voor dit leuke toernooi! Wat een opkomst!
Er gaat weer veel lof en dankbaarheid naar de leerlingen van de BSM-groep. Zij hebben, naast de gymdocenten, ervoor gezorgd dat al deze kinderen een bijzonder fanatieke en goed georganiseerde middag hebben gehad! De sfeer was buitengewoon goed!

Winnaar meisjesteam: AV1S
Winnaar jongensteam: HV1S
Winnaar gemengd team: HV1S

Alle foto's kun je bekijken in het fotoalbum

   

 

23-25 mei 2016
KAMP WOUDENBERG SPORTKLAS 1

Voor de negende keer sloten de eersteklassers van de KWC sportklassen het schooljaar af met het Sportkamp in Woudenberg. Het was regen, regen, regen! Tijdens de fietstocht naar de bestemming, maar ook tijdens de eerste twee dagen!! Toch viel het kamp niet in het water en dat kwam volledig doordat de leerlingen er met hun enorme doorzettingsvermogen een mooi, warm en gezellig kamp van hebben gemaakt.