TALENTENNIEUWS

 

10 juni 2018
SIMON HARMSMA NEDERLANDS KAMPIOEN SNELDAMMEN PUPILLEN

In denksportcentrum den Hommel in Utrecht wordt er ieder jaar door zo'n 180 dammers gestreden om de prijzen bij het Nederlands kampioenschap sneldammen. In acht categorieën worden de prijzen verdeeld. Bij de Pupillen (spelers tot 14 jaar) is Simon Harmsma, lid van Denk en Zet Culemborg, afgetekend eerste geworden.
Simon was in topvorm en dat was ook nodig.
's Morgens waren er zes voorrondes waarin Simon één remise speelde (tegen Emre Hageman) en de rest won. 
's Middags was het al niet anders. Wederom één remise, wederom tegen Emre, en de rest gewonnen. Genoeg om afgetekend, want met twee punten voorsprong op nummer twee, kampioen van Nederland te worden.
Zijn overwinningen boekte Simon achtereenvolgens tegen Jan Kornilov, Daniël Boxum, Ivar Smijers, Ronald Kreeft, Roald Scheper en Sander Staal.
Tweede in de eindrangschikking werd Emre Hageman (Den Haag) en derde was Ivar Smeijers (Wageningen).

 

8 juni 2018

KWC NEDERLANDS KAMPIOEN SCHOOLTENNIS

Op vrijdag 8 juni hebben Claire van Buuren en Yanik Maarsen namens het Koningin Wilhelmina College de Nationale titel Schooltennis behaald.
Als gemengd dubbel wonnen zij alle wedstrijden, dankzij technisch begaafd spel en goed teamwork.

    
 


08 mei 2018

NK PUPILLEN DAMMEN SIMON HARMSMA

Simon Harmsma uit V1A heeft afgelopen week aan het NK pupillen dammen meegedaan in Den Haag en de tweede plaats behaald!
Hiermee heeft hij zich geplaatst voor het EK in Litouwen (begin augustus) en het WK in Wit-Rusland (begin november). 

18 april 2018
EERSTE INTERLAND VOOR LIEKE DE WITH

Lieke de With uit VWO 3 is voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Voetbalelftal onder de 15 jaar. Een geweldige beloning voor haar goede spel in de competities en selectietrainingen. Ze mocht debuteren tegen Duitsland en verloor helaas met 0-3. Geen schande, want Duitsland staat in het mondiale vrouwenvoetbal al jaren aan de top. Ga zo door Lieke!


 

 

18 maart 2018
ZUSJES VELZEBOER NEDERLANDS KAMPIOEN NK SHORTTRACK

Afgelopen weekend zijn de zusjes Velzeboer Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK Shorttrack op hun 'thuisbasis' de Vechtsebanen in Utrecht. Xandra deed dat bij de junioren B en Michelle bij de junioren C.
Onder aanmoediging van wat fanatieke KWC-klasgenoten en -docenten lieten zij na een spannende strijd zien de terechte kampioenen te zijn. Fantastisch meiden!


 

 

07 maart 2018
XANDRA VELZEBOER WINT BRONS OP WK JUNIOREN

Xandra Velzeboer heeft op het WK Shorttrack voor Junioren in Polen gezorgd voor een grote verrassing door brons te winnen op de 500 meter. Ze moest alleen de olympiërs Maame Biney (uit de VS) en Petra Jaszapati (Hongarije) voor zich dulden.
In de superfinale over 1500 meter werd Xandra knap vierde. Omdat ze op de 1000 en 1500 meter buiten de prijzen viel eindigde ze in het eindklassement heel knap op plaats vijf.
Bij de aflossing wisten de Nederlandse dames met Xandra Velzeboer in hun gelederen de B-finale van de aflossing te winnen en werden daarmee vijfde.

 

 

06 maart 2018
TENNISTOERNOOI GENDRINGEN YANIK MAARSEN & CLAIRE VAN BUUREN

Tennissers Yanik Maarsen en Claire van Buuren succesvol tijdens internationaal toernooi in Gendringen.
Beide KWC-leerlingen behaalden een derde plaats bij het sterk bezette toernooi met deelnemers uit 40 landen.
Het toernooi in Gendringen maakt onderdeel uit van de wereldwijde Ten-Pro Global Junior Tour, waarbij onder meer wedstrijden worden gespeeld in Rusland en Spanje.


 


21 januari 2018
CLAIRE VAN BUUREN 1e JRT***STER DUBBELTOERNOOI

Claire van Buuren heeft met haar dubbelpartner Annika Barth de eerste plaats behaald bij de meisjes tot en met 14 jaar op het tennis JRT*** ster dubbeltoernooi in Best.

 

17 december 2017
TOPJUDOTOERNOOI HAARLEMMERMEER BROERTJES PANNEKOEK

Afgelopen zondag hebben Michael en Patrick meegedaan aan het Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Dit is het 2e meetmoment voor Europese kwalificatie, waar de gehele top van Nederland aanwezig is, aangevuld met eventuele Europese deelnemers.
Michael heeft een prachtige 2e plaats behaald, wat hem een grote stap dichterbij kwalificatie brengt. Er zijn echter nog 2 meetmomenten. Patrick is helaas net buiten de prijzen gevallen door de halve finale en de troostfinale te verliezen en dus gedeeld 5e te worden. Wel heeft hij de Noorse en Scandinavische kampioen onder de 18 jaar verslagen. 

 

12 november 2017
BROERTJES PANNEKOEK 3E OP JUDOTOERNOOI DEN HAAG

Op zaterdag 12 november hebben de KWC-leerlingen Michael en Patrick Pannekoek een derde plek behaald op het Adidas Internationaal Residentie Judotoernooi in het gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark Den Haag. Dit toernooi is één van de zwaarste en grootste judotoernooien in Nederland en is tevens voor judoka’s onder de 18 jaar één van de vier kwalificatietoernooien voor Europacups. De gehele top van het Nederlandse judo is hier aanwezig aangevuld met deelnemers uit Europa. Met deze derde plaats hebben ze een eerste stap gezet richting Europese kwalificatie.

   


 

16 november 2017
XANDRA VELZEBOER 2E IN DAVOS, ZWITSERLAND

​Xandra heeft haar eerste Europese wedstrijd erop zitten. Afgelopen weekend in Davos, Zwitserland. Voor het RTC-midden kwam Xandra Velzeboer uit bij de junioren B. Ze reed een uitstekend toernooi door op alle afstanden, de 1500 meter, de 500 meter en de 1000 meter als 2e te finishen. Hierdoor haalde ze de tweede plaats in het eindklassement, achter de Italiaanse Elisa Confortola.


 

10 november 2017
SIMON HARMSMA, KLAS V1A, TOONT POTENTIE OP WK-DAMMEN IN POLEN

Simon is weer terug in Nederland na een bewogen 10 dagen WK. Hij startte uitstekend maar speelde na de eerste 3 ronden met wisselend resultaat. Ondanks dat hij lager eindigde dan verwacht (22e plaats) gaven zowel de bondscoach als ook zijn dammende vader aan dat hij hele goede partijen gespeeld heeft.

Ook bij het gespeelde WK Blitz (zogeheten supersnelle dammen: 9 rondes in één dag) presteerde Simon geweldig met een verdiende 5e plaats (van de 43 pupillen).


 

29 oktober 2017
MICHELLE VELZEBOER WINT SHORTTRACKWEDSTRIJD IN ITALIË

Michelle heeft afgelopen weekend haar eerste Starclass wedstrijd gereden in Bergamo, Italië.
Ze heeft het heel goed gedaan. De eerste afstand, de 1500 meter won ze. Op de 500 meter kreeg ze een penalty in de halve finale, dat was jammer maar terecht. Maar ze won ook de 1000 meter waardoor ze eerste is geworden in het eindklassement!

   

 


05 oktober 2017
ONTHULLING BORDJE PARTNERSCHAP TOPSPORT GELDERLAND

Op donderdag 5 oktober onthulde de rector van het KWC, mevrouw Hengefeld, het bordje van Topsport Gelderland in de hal van de school. Dat gebeurde door een aantal sportieve leerlingen een bal te laten overspelen en uiteindelijk in een korf te scoren. Op die manier werd het bordje zichtbaar dat het partnerschap Topsport Gelderland/KWC aangeeft.
Door deze samenwerking krijgen de KWC-sporttalenten faciliteiten geboden om zowel op school als in hun sport beter te presteren. Uiteraard is het KWC heel trots op deze leerlingen en daarom ondersteunt de school van harte hun sportieve ambities.

 


28 september 2017 
TOPSPORT GELDERLAND ONDERSTEUNT KWC SPORTTALENTEN

Sinds donderdag 21 september jongstleden is het KWC officieel partner geworden van Topsport Gelderland. Met een heuse Kick-off werd in aanwezigheid van de meest talentvolle sporters en ouders de samenwerking bezegeld. Door deze samenwerking worden faciliteiten geboden aan de leerlingen om zowel op school als in hun sport beter te presteren.
Leerlingen die in hun sportdiscipline een ‘beloftestatus’ hebben én leerlingen die op termijn daar kans op maken, hopen we te helpen aan een stevige basis voor wellicht een mooie sportcarrière.
Op dit moment mag het KWC zich rijk rekenen met leerlingen uit zeer gevarieerde sportdisciplines, waaronder damesvoetbal, wielrennen, judo, dammen, shorttrack, tennis, de hippische sport, zeilen en klimmen.
Op het KWC is al een breed aanbod van sportactiviteiten, maar dit maakt het plaatje zo goed als compleet.