Havo

Heb je veel interesses buiten school, hou je van denken, maar ook van doen? Dan past de havo op het KWC bij jou! Bij ons kun je je talenten ontwikkelen, binnen èn buiten de lessen. Met uitdagingen als de sportklas, internationale projecten of ondernemend onderwijs. 
 
Samen 
Contact met leerlingen vinden we heel belangrijk. De mentoren en docenten op de havo gaan graag met je in gesprek en helpen je waar het kan. Ook organiseren we leuke activiteiten waar we samen plezier hebben, elkaar beter leren kennen en je leert samenwerken. Dat begint al met een te gek brugklaskamp aan het begin van je eerste schooljaar als KWC'er. Want als je het leuk hebt op school en elkaar helpt, kom je met plezier en presteer je beter! Zeker als we het samen doen.

Uitdagingen op de havo
Met een havo-advies begin je in de kansklas Hv. Je gaat ontdekken wat je kunt en we dagen je uit om voor meer te gaan en vakken op een hoger niveau te volgen. Past na twee jaar kansklas de havo het beste bij jou, dan kan je door naar havo 3. Maar heb je alle vakken op een hoger niveau gevolgd, dan kan je overstappen naar vwo 3. Je kan ook op de havo blijven en een vak versneld doen, zodat je vervroegd examen kan doen. Het kan allemaal, op onze havo!

Leerlingen uit de kansklas Hv vertellen je hier over hun ervaringen

De tweetalige havo
Wil jij een echte wereldburger worden? Volg tweetalig onderwijs (TTO) in de onderbouw! Je krijgt dan extra Engels en bij bepaalde vakken wordt in het Engels lesgegeven.  Er zijn veel uitwisselingen en je legt leuke buitenlandse contacten. Je kunt het TTO-junior-certificaat halen. Daarnaast kan je in klas 3 en 5 een Angliacertificaat halen. Met dit niveau van Engels kom je overal in de wereld goed voor de dag.

De sportieve havo
Hou je van sporten of helpt sporten je beter te concentreren? Dan is de sportklas misschien iets voor jou. Vier lessen gym, per week en extra sportklasactiviteiten buiten de lessen. Je mentor is ook je gymdocent. Je klas is je team en samen werken de sportklassers hard richting de finish.

Havo KWC, uitdagend, grensverleggend en sportief!