Sport expert Bk/Kt 1 en 2

Als je op het KWC op het niveau vmbo-Bk of vmbo-Kt komt kun je ook kiezen voor extra sport! Dat gaat op de volgende manier:
 
Het jaar is verdeeld in vier periodes. Periode A tot en met D. Voor twee periodes van het jaar kun je een keuze maken tussen drie vakken waarin jij een expert wilt worden. De vakken waaruit gekozen kan worden in klas 1 zijn kunst, drama en sport en de vakken in klas 2 zijn kunst, science en sport. Als je hier voor de sportexpertklas kiest krijg je het volgende aangeboden:
  • Elke week twee uur extra bewegingsonderwijs (dus in totaal vier uur bewegingsonderwijs per week in plaats van twee uur)!
  • Je maakt kennis met nieuwe sporten die niet in de gewone lessen worden behandeld.
  • Je gaat clinics volgen binnen en buiten school.
  • Je gaat een professionele sportwedstrijd bezoeken op het allerhoogste niveau (bijvoorbeeld een wedstrijd van het Nederlands elftal, het NK-schaatsen of het ABN-AMRO tennistoernooi).
Daarnaast kun je met de sportexpertklas meedoen aan sporttoernooien binnen en buiten de school en ga je het één en ander leren op het gebied van samenwerken, coachen, leidinggeven.
 
In de tweede klas kun je ook kiezen voor de sportexpertklas en heb je dezelfde voordelen. Je gaat dan nog weer verder met wat je in de eerste klas gehad hebt.
 
De vrijwillige bijdrage die hieraan verbonden is wordt aan het begin van het schooljaar via de boekenlijst verrekend.