Identiteit

Het KWC is een school met een lange traditie. In 1952 begon de school als Christelijke HBS in het Elisabeth Weeshuis aan de Herenstraat in Culemborg. In 1968 kon het huidige gebouw aan de Beethovenlaan betrokken worden en in 2005 werd een prachtig gebouw voor het vmbo en praktijkonderwijs gerealiseerd aan de Gershwinhof. Het KWC groeide door zijn streekfunctie uit tot een brede scholengemeenschap voor alle soorten onderwijs: vwo/gymnasium en atheneum, havo, vmbo, praktijkonderwijs en de Agora leerroute. Nu staat het KWC als Global Citizen School midden in de internationale samenleving met partnerscholen in heel Europa, de VS, India en China.

In het onderwijs aan leerlingen en in de organisatie van de school zijn onze kernwaarden (zie onder “Hier gaan wij voor”) zichtbaar. Die willen we overdragen, met name aan onze leerlingen, en daarmee geven we onze christelijke identiteit vorm.

We zijn bijvoorbeeld Fairtradeschool en proberen op die manier de wereld een stukje eerlijker te maken. Ook zijn er op regelmatige basis activiteiten waarin leerlingen zich verbinden aan een goed doel. Een voorbeeld is de KWC Actieweek in december. Ieder jaar in de laatste week voor de kerstvakantie.
Elke dag wordt begonnen met een dagopening, een stukje uit de Bijbel, een filmpje of een gedicht dat aansluit op het weekthema of op de actualiteit. De dagopening is heel vaak aanleiding tot een klein gesprekje aan het begin van een les.

Op het KWC vragen we zowel van leerlingen als van medewerkers dat zij zich inspannen om de kernwaarden werkelijkheid te maken.