TTO op het vmbo

Basis/kader of tl 
 
Les in het Engels

Tweetalig onderwijs op het vmbo houdt in dat je 30% van je lessen krijgt in Engels. Dat zullen de lessen gymnastiek, kunst en Allround zijn en in de TL-afdeling krijg je bovendien ook de lessen wiskunde (en af en toe ook bij Mema) in het Engels. Je sluit het tto-onderwijs af met een Anglia certificaat op jouw niveau. Op dit moment onderzoeken wij of de vakken biologie en Mema ook in het Engels gedoceerd kunnen worden.

  

Mmm... High Tea

In het eerste jaar ga je een High Tea maken met Engelse recepten en maak je een citywalk door Culemborg die uiteraard in het Engels is geschreven. Daarnaast krijg je verdieping van het Engels bij sport en drama. In het tweede jaar hebben wij een samenwerkingsopdracht met een school in Sicilië, krijg je dramales van echte Engelse acteurs en leer je in het Engels darten. In het derde leerjaar word je voorbereid op het Anglia-examen, leer je cricket en doe je mee aan een pub-quiz.

Internationaal

We laten je kennis maken met leerlingen uit Spanje waarmee je gaat chatten/e-mailen en/of skypen. In het tweede leerjaar krijg je de kans om naar Spanje te gaan voor een uitwisseling. In het tweede jaar mag je mee met een korte trip naar Cambridge. In het derde leerjaar gaan we naar York. Kortom, door je goede kennis van het Engels word je een wereldburger!

Klik hier voor meer info over tto op het vmbo