Sportklasser in 1 & 2 Th/Hv/vwo
 

Hv-sportklas & vwo sportklas

De Hv- en vwo sportklas is een klas waarbij extra sport op het rooster staat: in het eerste jaar wekelijks vier lessen bewegingsonderwijs in plaats van twee. Naast deze vier sportlessen zijn er geregeld toernooien of trainingen. In de tweede klas krijgt de sportklas één extra sport-uur. Er wordt kennis gemaakt met veel verschillende sporten en daarnaast worden vaardigheden opgedaan zoals samenwerken, omgaan met verschillen, hulpverlenen, coachen, leiding geven. Van een sportklasser wordt verwacht altijd mee te doen aan de sporttoernooien. Bij de sportklas gaat het om gevarieerder en op hoger niveau sporten en sportief gedrag om hiermee een basis te leggen voor de toekomst.

Th-sportklas

Bij de Th-leerlingen wordt er gewerkt met extra sportmomenten. Dit betekent dat er in het eerste jaar twee extra lessen bewegingsonderwijs zijn. In het tweede jaar is dit nog één extra uurtje, tevens is er de mogelijkheid om mee te doen aan de leuke sporttoernooien. Van een sportklasser wordt verwacht altijd mee te doen aan de sporttoernooien. Tijdens deze lessen wordt er kennis gemaakt met andere sporten en wordt er verdiepend ingegaan op de reguliere lessen bewegingsonderwijs. Bij de sportklas word je uitgedaagd om je grenzen te verleggen en ook je eigen niveau te verhogen om zo op sportief vlak beter voor de dag te komen.

Kosten

Voor de extra activiteiten van de sportklas Hv/vwo/sportmoment Th wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 165,-- voor klas 1 en voor klas 2 € 100,--. Hieronder vallen onder andere de huur van sportaccommodaties en materiaalhuur. Ook deelname aan twee sportieve kampen en de aanschaf van een sportklasbroekje zijn hierbij inbegrepen. Deze bijdrage zal via de boekenlijst door Van Dijk Educatie worden geïncasseerd.

Activiteiten sportklassen

Klas 1: extra gymlessen op je rooster. Vier keer per jaar een bijzondere activiteit zoals klimmen, tennis, een survivaldag en het eindkamp.
 
Klas 2: extra gymles op je rooster. Vier keer per jaar een bijzondere activiteit zoals: een petanque, squash, MMA, dag skiën of snowsportdag in Landgraaf en het waterskikamp.