Ondernemend KWC

 
Jij de Wereldburger en Jij de Maatschappij

Veel leerlingen raken extra gemotiveerd bij ondernemend onderwijs. In de onderbouw leren leerlingen in projecten hun ondernemende vaardigheden te gebruiken en ontwikkelen. Zo zetten leerlingen uit klas twee o.a. een Wereldrestaurant op tijdens het project Jij de Wereldburger. Ze maken kennis met andere culturen. Bij Jij de Maatschappij gaan leerlingen van klas 3 een maatschappelijke stage vervullen buiten de school. In de bovenbouw havo en vwo is er extra ondersteuning door een specialist voor leerlingen die een ondernemend profielwerkstuk willen maken. Er is dus veel ruimte voor eigen initiatieven van leerlingen. Ondernemende leerlingen krijgen de mogelijkheden om hun creatieve ideeën daadwerkelijk uit te voeren.  

Jij de Wereldburger

Leerlingen uit klas twee gaan ondernemen koppelen aan kennis maken met andere culturen in hun omgeving. Elke afdeling heeft zijn eigen project. Zo organiseren leerlingen van havo-2 het Wereldburgerrestaurant. Hiervoor bezoeken ze families, bereiden ze samen een gerecht en leren op deze manier veel van de achtergrond van deze mensen.

Jij de Maatschappij

De maatschappelijke stage heeft in het verleden veel aandacht gehad van de media. Vanaf augustus 2015 is de maatschappelijke stage, afgekort ‘mas’, geen verplicht onderdeel van de schoolloopbaan VO. De gemeente Culemborg, Lek en Linge en het KWC vinden dit echter zo belangrijk, dat in Culemborg alle leerlingen tijdens hun schoolcarrière minimaal 30 uur aan zo`n stage besteden. Leerlingen lopen stage bij een non-profit organisatie en krijgen zo een ervaring voor het leven mee. De stage is een onderdeel van het schoolprogramma, net zoals de andere vakken.