Blog van Louis (Hv1S) over de sportklas

Hallo ik ben Louis uit Hv1S.
Ik zit in de sportklas en dat vind ik heel fijn omdat je dan veel meer gym hebt dan normaal, vier lessen per week i.p.v. twee. Het is ook leuk dat je met veel sportieve kinderen in de klas zit. Mijn gymdocent is ook mijn mentor en dat is fijn want als je een vraag hebt over bijvoorbeeld een cijfer van gym kan je dat gewoon tijdens mentoruur vragen.
In de sportklas doe je veel extra sportactiviteiten zoals sportklaskamp en meerdere toernooien. In de tweede klas heb je ook nog waterskikamp en er is bijna iedere vrijdag een extra sportactiviteit zoals voetbal, freerunning en nog veel meer leuke sporten.

Blog van Leoniek (Hv2B) over hybride lessen

Hallootjes! Mijn naam is Leoniek en ik zit in Hv2B.
Tijdens de online lessen sta ik meestal rond half 8 op, maar als ik naar school moet sta ik om kwart over 6 op omdat ik namelijk om half 8 weer op de fiets moet zitten om naar school te gaan. Tijdens de online lesdagen heb ik niet altijd een teammeeting, sommige docenten zetten in het team wat we in de les moeten doen zodat de docent de klas uitleg kan geven. Het voordeel van online lessen is dat je af en toe eerder klaar bent en eerder aan je huiswerk kunt beginnen zodat je in de middag nog wat langer iets met je vriendinnen kunt doen😊. Als ik gewoon naar school moet dan fiets ik meestal tussen de 30 en 40 minuten naar school. De afstand die ik dan afleg is in totaal ongeveer 22 km (heen & terug). Als ik eenmaal ben aangekomen op school moet ik snel mijn jas ophangen en naar het klaslokaal gaan waar ik dan les heb. Af en toe gebeurt het ook weleens dat er een docent niet op school is maar wel online lesgeeft, dan ga ik meestal met mijn vriendin in de aula zitten en dan daar de online les volgen. Het voordeel van naar school gaan is het zien van je vrienden en vriendinnen, het is namelijk leuker om mensen in het echt te zien dan via bellen.
Dit was zo'n beetje mijn beeld van de online lessen en lessen op school.
Groetjes Leoniek, Hv2B

Blog van Bouke (Hv1A) over de kansklassen

Hallo, ik ben Bouke. Ik zit in Hv1A.
Hv houdt in dat je eigenlijk havo doet, maar als je goed bent in sommige vakken dat je die dan op vwo kan doen. Hv is dus een kansklas. Ik doe zelf wiskunde en Frans op vwo. Ik heb daardoor bij wiskunde soms iets meer huiswerk, gelukkig maar een of twee sommetjes meer en de toetsen zijn ook wat moeilijker. Bij Frans moet ik andere opdrachten maken en ik moet andere woordjes leren voor de toetsen. Ik moet dan meer en moeilijkere woorden leren. Je kan natuurlijk ook bij andere vakken vwo doen, maar dat doe ik niet. Als je bijvoorbeeld Engels op vwo-niveau doet lijkt dat best wel op het Frans: andere en moeilijkere woorden. Als je dan uiteindelijk best veel vakken op vwo doet kan je ook echt naar het vwo gaan, dus dan doe je alles op vwo en ga je naar een andere klas. Ik ben best blij dat ik, bij de vakken die ik makkelijk vind, wat meer uitdaging krijg.