Blog van Sofie Brunsveld (Th1B)

Het is altijd heel gezellig op het KWC. Er heerst een leuke sfeer: iedereen helpt elkaar of kan elkaar helpen. In de lessen moet je serieus meedoen. Maar soms mag je van je docent wel even kletsen. De docenten op het KWC doen daar niet zo moeilijk over! Ze vinden het wel altijd fijn als je je huiswerk af hebt. In de brugklas is het nog niet zo heel erg, maar vanaf de tweede moet je huiswerk wel echt af zijn. Aan het begin van het jaar vroeg ik me af of mijn nieuwe klas wel leuk zou zijn… maar daar hoef je je niet druk om te maken! Je maakt zo nieuwe, leuke vrienden of vriendinnen! In de klas is het belangrijk om plezier te hebben! Het is niet leuk als iemand er niet bij hoort.

Ik vind het altijd leuk als ik pauze heb: het is altijd gezellig! En soms gebeuren er leuke dingen in de pauze. Oh ja, vaak denken mensen dat je veel huiswerk hebt, maar nee, het valt echt mee. En als je het niet leuk vindt, dan maak je je huiswerk met vrienden of vriendinnen. Je hebt natuurlijk ook toetsen. Als je op TL/havo zit dan krijg je toetsen op TL-niveau maar je krijgt vaak [niet bij elke toets] havo vragen. Je mag dan dus ook zelf kiezen of je ze maakt! Als je naar havo wilt dan is het handig om ze te maken. Want dan heb je meer kans!!

Sofie  

Blog van Benthe Reindertsen (Th1B)

Ik vind het KWC een hele goede keus voor middelbare school want de sfeer is heel goed en het is super gezellig. Ik zit in het vmbo-TL wat ik erg gezellig vind. De klas (Th1B) is leuk en iedereen is aardig voor elkaar. De (meeste) docenten zijn echt super aardig! De docenten leggen goed uit en de meesten maken ook een PowerPoint voor elke les. Dan weet je precies wat je moet maken! Aan het einde van een periode hebben we de KWC- week dan kan je toetsen inhalen, die je bijvoorbeeld niet zo goed had gemaakt of waar je een laag cijfer voor hebt gehaald. Verder krijg je in de KWC-week ook nog leertaken van (bijna) elk vak. We hebben ook het KWC-uur dat is een lesuur waar je een bepaald vak voor hebt mogen kiezen. In de pauze kan je kiezen waar je wilt eten: buiten, de aula of de overblijfruimte. In de aula heb je heel veel stoelen en banken waar je kan gaan zitten. In de overblijf kan je eventueel een broodje halen en het is daar heel gezond. Het is een groene kantine! 

Dit was mijn blog groetjes Benthe